Helpoin ja (halvin!) tapa kehittää yrityksesi liiketoimintaa -katso Bittigurun onnistumistarina

Usein ulkopuoliset silmät näkevät jotain sellaista, mitä ei ehkä itse omassa toiminnassaan näe. Yritysten kehittämispalveluiden eli tuttavallisesti sanotusti Kehpojen avulla yritys voi kehittää toimintaansa erittäin helposti ja ennen kaikkea ilman turhaa byrokratiaa.  

Yritysten kehittämispalvelut ovat auttaneet monia yrityksiä koronaepidemian aikana 

Kehittämispalveluilla edistetään yritysten kasvua ja kansainvälistymistä ja tuetaan yritysten toiminnan kehittymistä ja jatkuvuutta. 

Yrittäjät ovat löytäneet erinomaisesti tämän palvelun myös koronaepidemian aikana. Poikkeustilanteen aikana palveluilla tuettiin yritysten selviytymistä kriisin yli ja suunniteltiin toimintaa poikkeusolojen jälkeisessä muuttuneessa toimintaympäristössä. 

Palvelujen kysyntä olikin ennätysmäisen suurta; Itä-Suomessa myönteisiä päätöksiä tehtiin vuonna 2020 reilu 100 % enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna eli 545 kappaletta. Edelliseen vuoteen verrattuna nousivat ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta sekä taiteet, viihde ja virkistys. 

Minkälaiselle yritykselle palvelut sopivat?

– Yrityksellä on halu kasvaa, uudistua ja kehittyä

– Yritys kokee tarvitsevansa ulkopuolista apua toimintansa strategiseen kehittämiseen

Yritys on toimiva yritys, jolla on takana yksi tilikausi ja joka työllistää vähintään yhden henkilön. (Poikkeuksena innovaatioiden kaupallistamisen konsultointi.) Yritys pystyy osoittamaan toiminnan olevan kannattavaa. Verovelkaa tai maksuhäiriöitä ei saa olla.

Miten homma toimii käytännössä?

Yrittäjä valitsee ulkopuolisen asiantuntijan, jonka avulla hän lähtee kehittämään yrityksen toimintaa. Asiantuntija valitaan valmiiksi kilpailutetusta joukosta. ELY-keskus maksaa palvelun kustannuksista jopa 80 %. Analyysipäivän hinta on  260 +alv ja konsultointipäivästä yrityksen maksettavaksi jää 325 + alv.

Tarkoituksena on, että mahdollisimman monella yrityksellä on mahdollisuus palvelujen käyttämiseen. Palvelua voivat hyödyntää pienet ja keskisuuret yritykset toimialasta riippumatta. Yritykset voivat toimia kotimaassa tai kansainvälisillä markkinoilla.

Palvelu on hyvä keino liiketoiminnan elvyttämiseen muuttuneessa maailmassa. Palvelua voi käyttää myös silloin, kuin muu julkinen rahoitus ei ole mahdollinen. 

Miten palvelu toimii? 

  1. Haluat kehittää liiketoimintaasi ulkopuolisen asiantuntijan avulla. 
  2. Valitse itse ulkopuolinen asiantuntija – tarvittaessa ELY- keskus auttaa asiantuntijan valinnassa. Käytä apunasi myös kätevää asiantuntijahakua.
  3. Tee sähköinen hakemus, ohjeet löytyvät Yritysten kehittämispalveluiden verkkosivuilta.
  4. Saat päätöksen noin viikossa, jonka jälkeen työskentely asiantuntijan kanssa voi alkaa. 

Bittigurun onnistumistarina

Bittiguru käytti ELY:n Yrityksen kehittämispalveluita ja sai: viivan alle lisää euroja, sitoutti henkilöstöä ja paransi tekemisen laatua. Toimitusjohtaja Ari Hakulisen mukaan yrityksen liiketoiminnan kehittäminen ei voisi enää helpommaksi muuttua. Hän kuvaa päätöstään käyttää palvelua myös yhdeksi fiksuimmistaan. Hän hankki koko firman henkilöstölle valmennuksen, jossa osaamistarpeet kartoitettiin kattavasti.

Sparraushetki. Kuva: Jarno Artika.

Asiantuntijoina Bittigurun apuna toimivat Otto Kuivalainen Vendacon ja Teemu Purmonen Proper Oy:stä.

”Maailma muuttuu ja muutoksessa tulisi olla mukana ja vielä mielellään aikaisessa vaiheessa,” toteavat Otto ja Teemu.

”Bittigurun esimerkissä oli hienoa henkilöstön kehittämistä. Toivottavasti myös monet muut yrittäjät löytävät ELY-keskuksen palvelun pariin. Palvelun pariin voi tulla, vaikka ei olisi ihan selvillä, mitä tulisi kehittää, ELY-keskuksen asiantuntijat kyllä auttavat yrittäjää eteenpäin, ” kommentoi ELY:n Päivi Vaarala

Bittugurun Ari Hakulinen ja ELY-keskuksen yritysasiantuntija Päivi Vaarala. Kuva: Jarno Artika.

Bittigurusta kertova artikkeli, ”Olisiko liiketoiminnassasi kehittämisen paikka” on julkaistu Pohjois-Karjalan Kauppakamarin julkaisussa. Pääset lukemaan jutun kokonaisuudessaan tästä linkistä. Sivuilta 18-19. (4/2018) Kauppakamarin artikkelin teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen Viestintä-Ässä Oy, artikkelin ja tämän blogitekstin kuvat: Jarno Artika

Kirjoitus julkaistu 27.2.2019, päivitetty 12.4.2021.

Kirjoittajina viestintäsuunnittelija Suvi Rautava & yrityskehitysasiantuntija Katriina ( Kati) Säisä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s