Usein kysytyt kysymykset ReactEU hakuun liittyen

REACT-EU -väline on osa Euroopan Unionin Covid19-pandemian johdosta toteuttamia toimia ja se tuo lisärahoitusta käynnissä olevaan Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020-rakennerahasto-ohjelmaan.

✅Rahoitus kohdentuu koronakriisin aiheuttamiin haasteisiin

✅Sillä vahvistetaan alueiden kriisinhallintavalmiuksia, autetaan taloutta ja yhteiskuntaa selviämään tilanteesta ja valmistellaan pohjaa talouden nopealle elpymiselle

Huom! Tätä tukea ei myönnetä yksittäisille yrityksille. Yrityksille oma React EU-rahoitus on käynnissä ja sitä voi hakea ELY-keskukselta 31.5. saakka. Lisätietoa ja hakukuulutus löytyy rakennerahastojen sivuilta ja pääset sinne tästä.

Seuraavaksi meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia hausta.

Milloin päätöksiä tulee 16.4.2021 päättyvään hakuun jätetyistä hakemuksista?

Päätöksentekoon vaikuttaa se, milloin saamme rahoituksen konkreettisesti käyttöömme ja kuinka valmiita hakemukset ovat. Todennäköisesti ensimmäiset päätökset tehdään kesäkuussa 2021.

Voiko tehdä ylimaakunnallisia hankkeita?

Voi, haku päättyy esimerkiksi Itä-Suomen maakunnissa samaan aikaan ja hakujen sisällöt ovat hyvin samanlaisia. Ylimaakunnallisissa hankkeissa tulee aina muistaa valmistella hakemus kaikissa maakunnissa kohderyhmän kanssa.

Onko vihreän siirtymän sisältö pakollinen kaikissa hankkeissa?

Ei ole, mutta se on tärkeä osa elpymisvälineen tavoitteita digitaalisuuden edistämisen lisäksi.


Miten paljon yritysten sitoumuksia tarvitaan hakemukseen?

Hankkeiden toivotaan vaikuttavan yritysten muutoskyvykkyyteen ja edistävän yritysten elpymistä koronapandemiasta.

Hankkeiden toteutusaika on normaalia lyhyempi ja elpymistavoitteen toteutumiseksi yritysten sitoutuminen ja osallistuminen hankkeen suunnitteluun on erittäin tärkeä osa hankevalmistelua. Hyvä olisi saada esimerkiksi 30-50% yritysosallistujatavoitteesta sitoutumaan ennalta hankkeeseen. Ihan kaikki hankkeet eivät yrityksiin toki kohdistu, eikä silloin yritysten sitoutumisia tarvita.

Miten haku poikkeaa muista ESR hauista?

Haku poikkeaa siinä, että haun teema on normaalihakua kapeampi ja se kohdistuu koronapandemiasta aiheutuvien ongelmien poistamiseen.

Hankkeiden kesto on myös lyhyempi, koska ohjelmakauden loppu lähestyy. Hankkeet voivat kestää 31.8.2023 saakka. Haun tavoitteena on toteuttaa muutoksia digiosaamisessa, yritysten muutoskyvyssä ja vihreän siirtymän tukemisessa. Toiveena on normaalia yksinkertaisempia ja suoraviivaisempia toimenpiteitä ja hankkeita.

Milloin voi hakea?

REACT-EU -rahoitushaku päättyy Itä-Suomen maakunnissa 16.4.2021.

👉Rahoitusta voi hakea maakunnan liitoista ja ELY-keskuksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s