Helpoin ja (halvin!) tapa kehittää yrityksesi liiketoimintaa

Usein ulkopuoliset silmät näkevät jotain sellaista, mitä ei ehkä itse omassa toiminnassaan näe. Yritysten kehittämispalveluiden eli tuttavallisesti sanotusti Kehpojen avulla yritys voi kehittää toimintaansa erittäin helposti ja ennen kaikkea ilman turhaa byrokratiaa.  

Yritysten kehittämispalvelut ovat auttaneet monia yrityksiä koronaepidemian aikana 

Kehittämispalveluilla edistetään yritysten kasvua ja kansainvälistymistä ja tuetaan yritysten toiminnan kehittymistä ja jatkuvuutta. 

Yrittäjät ovat löytäneet erinomaisesti tämän palvelun koronaepidemian aikana. Poikkeustilanteen aikana palveluilla tuettiin yritysten selviytymistä kriisin yli ja suunniteltiin toimintaa poikkeusolojen jälkeisessä muuttuneessa toimintaympäristössä. 

Palvelujen kysyntä olikin ennätysmäisen suurta; Itä-Suomessa myönteisiä päätöksiä tehtiin reilu 100 % enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna eli 545 kappaletta. Edelliseen vuoteen verrattuna nousivat ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta sekä taiteet, viihde ja virkistys. 

Miten homma toimii käytännössä?

Käytännössä yrittäjä valitsee ulkopuolisen asiantuntijan, jonka avulla hän lähtee kehittämään yrityksen toimintaa. Asiantuntija valitaan valmiiksi kilpailutetusta joukosta. ELY-keskus maksaa palvelun kustannuksista jopa 80 %. Yhden konsultointipäivän hinnaksi jää 220-300 € + alv.

Koronavirusepidemian vuoksi palvelujen hinta on alennettu väliaikaisesti maaliskuussa 30 € + alv/päivä, jotta mahdollisimman monella yrityksellä on mahdollisuus palvelujen käyttämiseen. Palvelua voivat hyödyntää pienet ja keskisuuret yritykset toimialasta riippumatta.  

Palvelu on hyvä keino liiketoiminnan elvyttämiseen muuttuneessa maailmassa. Palvelua voi käyttää esimerkiksi silloin, kun yritys on keväällä hakenut ELY-keskuksen koronarahoitusta tilanneanalyysin tekemiseen ( ELY:n koronarahoitus päättynyt) ja haluaa vielä kehittää liiketoimintaansa ulkopuolisen asiantuntijan avustuksella. Palvelua voi käyttää myös silloin, kuin muu julkinen rahoitus ei ole mahdollinen. 

Miten palvelu toimii? 

  1. Haluat kehittää liiketoimintaasi ulkopuolisen asiantuntijan avulla. 
  1. Valitse itse ulkopuolinen asiantuntija – tarvittaessa ELY- keskus auttaa asiantuntijan valinnassa 
  1. Tee sähköinen hakemus, ohjeet löytyvät: https://www.ely-keskus.fi/web/yritystenkehittamispalvelut  
  1. Saat päätöksen noin viikossa, jonka jälkeen työskentely asiantuntijan kanssa voi alkaa. 

Bittigurun onnistumistarina

Bittiguru käytti ELY:n Yrityksen kehittämispalveluita ja sai: viivan alle lisää euroja, sitoutti henkilöstöä ja paransi tekemisen laatua. Toimitusjohtaja Ari Hakulisen mukaan yrityksen liiketoiminnan kehittäminen ei voisi enää helpommaksi muuttua. Hän kuvaa päätöstään käyttää palvelua myös yhdeksi fiksuimmistaan. Hän hankki koko firman henkilöstölle valmennuksen, jossa osaamistarpeet kartoitettiin kattavasti.

Asiantuntijat sparraamassa pöydän ääressä.
Sparraushetki. Kuva: Jarno Artika

Asiantuntijoina Bittigurun apuna toimivat Otto Kuivalainen Vendacon ja Teemu Purmonen Proper Oy:stä.

”Maailma muuttuu ja muutoksessa tulisi olla mukana ja vielä mielellään aikaisessa vaiheessa,” toteavat Otto ja Teemu.

”Bittigurun esimerkissä oli hienoa henkilöstön kehittämistä. Toivottavasti myös monet muut yrittäjät löytävät ELY-keskuksen palvelun pariin. Palvelun pariin voi tulla, vaikka ei olisi ihan selvillä, mitä tulisi kehittää, ELY-keskuksen asiantuntijat kyllä auttavat yrittäjää eteenpäin, ” kommentoi ELY:n Päivi Vaarala

Bittugurun Ari Hakulinen ja ELY-keskuksen yritysasiantuntija Päivi Vaarala. Kuva: Jarno Artika.

Bittigurusta kertova artikkeli, ”Olisiko liiketoiminnassasi kehittämisen paikka” on julkaistu Pohjois-Karjalan Kauppakamarin julkaisussa. Pääset lukemaan jutun kokonaisuudessaan tästä linkistä: https://bit.ly/2CZiR9e sivuilta 18-19. (4/2018) Kauppakamarin artikkelin teksti: Sirkka-Liisa Aaltonen Viestintä-Ässä Oy, artikkelin ja tämän blogitekstin kuvat: Jarno Artika

Kirjoitus julkaistu 27.2.2019, mutta päivitetty 26.8.2020.

Kirjoittajina viestintäsuunnittelija Suvi Rautava & yrityskehitysasiantuntija Katriina ( Kati) Säisä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Helpoin ja (halvin!) tapa kehittää yrityksesi liiketoimintaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s