Kehittämispalvelut yrittäjän silmin: Eeva-Riitta Koponen, Crazy Station
Kuopiolainen painatuksiin, brodeerauksiin ja mainoslahjoihin keskittynyt Crazy Station päätti hyödyntää poikkeusolojen aikana ELY-keskuksen tukemia yritysten kehittämispalveluja. Yrittäjä Eeva-Riitta Koponen sai vinkin kehittämispalveluista Savon Sissien avustuksella. Savon Yrittäjien YOM-palvelujen yritysyhteyshenkilö suositteli Koposta ottamaan yhteyttä suoraan ELY-keskukseen.
Koponen kertoo, että hän sai Pohjois-Savon ELY-keskuksen asiantuntijalta hyvät, selkeät ohjeet hakemuksen täyttämiseen. Myöntävä päätös tuli todella nopeasti.
– Hakemuksen teko oli yllättävän helppoa. Olin ajatellut, että siihen pitäisi olla konsultti auttamassa, hakemusten teko, kun ei ole vahvin lajini, Koponen naurahtaa.

Positiivinen yllätys
Kahden päivän konsultointi on Koposen yrityksen kohdalla pilkottu neljään osaan. Ensimmäinen osa konsultin kanssa on jo takana.
– Sampsa (kuvassa, Talentree Oy:stä) on ottautunut asiaan ja toivoinkin häneltä ulkopuolelta katsomista, kun itse olen niin sisällä yrityksessä, Koponen kertoo ensitunnelmistaan.
Koposelle kokemus on ollut positiivinen. Muille kehittämispalveluista kiinnostuneille yrityksille hän lähettää seuraavanlaiset terveiset:
– En olisi uskonut, että sanon näin, mutta suosittelen palvelua. Itse sitä on niin sisällä kuplassa. Nyt ajattelen, että konsultin jälkeen on lisääkin mahdollisuuksia käyttää kehittämispalveluita. Ideat kasvavat, kun niitä pompotellaan vuorotellen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että joku kertoo valmiit ideat, vaan itsellä alkaa rattaat raksuttaa, Koponen tiivistää.
Taustatietoa yritysten kehittämispalveluista
Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tukemia analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluja. Palvelut on tarkoitettu kehittämishaluisille pk-yrityksille. Palveluissa ei ole toimialakohtaisia rajoitteita.
Yritykset voivat hakea yritysten kehittämispalveluja ELY-keskukselta. Palveluja tuottavat kilpailutetut asiantuntijayritykset. Palvelujen tuottamiseen valituilla asiantuntijoilla on korkea koulutus- ja osaamistaso sekä vahva kokemus alalta.
Ely-keskus voi myöntää kehityspäiviä 15 kpl kolmen vuoden ajanjaksolla, mutta vain 2-7 konsultointipäivää kerrallaan. Päiviä haetaan aina hakemuksella, jossa määritellään yrityksen tarkemmat tarpeet sekä osa-alueet, joihin konsultointipäiviä halutaan käyttää.
Yritysten kehittämispalveluiden omavastuuosuus on väliaikaisesti 30 euroa/päivä. Tavoitteena on varmistaa, että pienimmätkin yritykset voivat poikkeusaikana kehittää toimintaansa.
👉 Lue lisää Yritysten kehittämispalveluista.
👉 Lue Pohjois-Savon uutiskirje kokonaisuudessaan.
Tilaa yritysviesti klikkaamalla tätä linkkiä: https://kehaemail.sst.fi/contacts/subscribe/ely/62
Lue myös aiemmat kirjoitukset:

Miksi yrittää maaseudulla?
”No ylipäätään että maaseudulle tulee ni se vaatii jo tietyntyyppistä luonteentyyppiä, että yrittäjyys kaiken kaikkiaan vaatii semmosta näkemystä ja just aikasemminki sanonu siitä että se vaatii semmosta tietyssä epävarmuudessa on pystyttävä elämään. Ja se että on pystyttävä olemaan siinä epäavarmassa tilanteessa ja kaikkiin asioihin ei oo koulutusta. Eli varmaan puhutaan sillon … Lue lisää Miksi yrittää maaseudulla?

Pohdintoja asiakaspalvelusta ja toistemme ymmärtämisestä
Kun me sanomme, kirjoitamme tai muutoin ilmaisemme itseämme, teemme sen omasta lähtökohdastamme. Yksityiselämässä tällainen henkilökohtaisesta näkökulmasta lähtevä vuorovaikutus on spontaania ja luontaista. Työyhteisössä toimiessamme asia ei ole niin välitöntä ja suoraviivaista, sillä toimimme työnantajamme näkökulmasta. Toki me jokainen tuomme omat henkilökohtaiset kasvomme jokaiseen palvelutilanteeseen. … Lue lisää Pohdintoja asiakaspalvelusta ja toistemme ymmärtämisestä

Rahoitus plakkarissa, kuinka viestin?
Kuulin erään tuttavani kertovan, kuinka hän työtä hakiessaan tutustui yrityksen verkkosivuihin. Siellä kerrottu tieto ELY-keskuksen myöntämästä EU-rahoituksesta sai hänet ajattelemaan, että tähän yritykseen hän haluaa päästä töihin. Esimerkki osoittaa, että yrityksen kannattaa ehdottomasti hyödyntää kehittämisrahoituksen positiiviset mielikuvat viestinnässään. Mutta miten yrityksen tulee ja kannattaa viestiä saamastaan kehittämisrahoituksesta?… Lue lisää Rahoitus plakkarissa, kuinka viestin?
[…] Rattaat raksuttamaan ulkopuolisen asiantuntijan avulla […]
TykkääTykkää