Mikkeliläisen Autohuolto Pöntisen yrittäjä sai uutta potkua suunnitelmiinsa ulkopuolisen asiantuntijan avulla

Hannu Pöntinen pohti yrityksensä asioita ennen yksin saunan lauteilla. Yrityksen toiminnan kehittämiseen löytyi konsultti ELY-keskuksen tuen avulla.

Mikkeliläisen Autohuolto Pöntisen yrittäjä Hannu Pöntinen on halunnut koko ajan kehittää ja laajentaa yrityksensä toimintaa. Yksin hän ei kuitenkaan pystynyt siihen. Vuonna 2014 yrittäjänä aloittanut Pöntinen huomasi tulleensa tilanteeseen, joka on tuttu monelle pk-yrittäjälle: asiakkaita ja mahdollisuuksia oli, mutta oma aika loppui.
– Tuntui, että kaikki työaika meni päivittäisten tulipalojen sammuttamiseen, eikä aikaa ja energiaa jäänyt kehittämiseen. Olimme kasvaneet siihen pisteeseen, että olimme liian pieniä, jotta voisin ulkoistaa itseni, mutta niin suuria, että oli julmetun kiire koko ajan. Jäin työpaikalle usein vielä varsinaisen työajan jälkeen, neljä työntekijää työllistävä Pöntinen kertoo.

Pöntinen mietti, miten hän yrittäjänä käyttäisi oman aikansa järkevästi. ELY-keskuksen infoissa käyneenä hän muisti, että ulkopuolisen konsultin palkkaamiseen voi saada tukea. ELY-keskukset myöntävät toimiville ja kehittämishaluisille pk-yrityksille tukea kehittämispalvelukonsultointeihin. Tuki on  tarkoitettu ulkopuolisen asiantuntijan maksullisiin konsulttipalveluihin, joiden tuloksena yrityksen käyttöön jää kehittämis- tai toteuttamissuunnitelma.

Konsultointia: kaksi henkilöä kannettavan tietokoneen äärellä.

Konsultin avulla suunnitelmiin tuli uutta potkua

Hannu Pöntinen otti yhteyttä mikkeliläisten yrittäjien perustamaan yksityiseen yritysten kehittämisen konsulttipalveluita tuottavaan yritykseen 3K Savoon reilu vuosi sitten. Pöntinen sai ELY-keskukselta myönteisen päätöksen konsultti Timo Juutisen hyödyntämiseksi, ensin kolmen ja sitten jatkoksi neljän päivän ajaksi. Työpäivät pilkottiin osiin, jotta parin tunnin tapaamisia voitiin järjestää useita pitkin vuotta.

Yhteistyöstä poiki paljon hyvää. Pöntinen keskusteli Juutisen kanssa muun muassa omasta ajankäytöstään ja jaksamisestaan. Koko henkilökunta osallistui persoonallisuusanalyysiin. Pöntisen tavoitteita yrityksen tulevaisuudelle täsmennettiin ja sanallistettiin. Hän sai avukseen myös rahoitukseen erikoistuneen konsultin Vesa Sorasahin, joka tarjosi tukea ja tietoa yrityksen laajentamiseen.
– Ennen olin miettinyt näitä asioita saunan lauteilla yksin, Pöntinen kertoo.

Ulkopuolisen asiantuntijan kanssa Pöntinen sai suunnitelmiinsa uutta potkua. Nyt hän on laajentamassa yrityksen nykyistä toimintaa sekä aloittamassa toiminnan myös kokonaan uudella liiketoiminta-alueella. Virtaa riittää, sillä nykyään Pöntinen pysyy normaalissa työajassa.

Yrittäjä kehottaa muitakin hakemaan apua ajoissa.
– Yrittäjät ovat usein sellaisia, että mieluummin puskevat päätä seinään ja yrittävät hoitaa homman itse. Ulkopuolisesta avusta on kuitenkin selkeä hyöty. Se auttaa kirkastamaan omia ajatuksia ja antaa uusiakin, Pöntinen sanoo.

Alkuperäinen teksti toimittaja Marika Lehto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s