Missä nuoret työntekijät viihtyvät, sinne myös asiakas haluaa..

Nuoret, nauravat naiset katsovat yhdessä muistiinpanoja.

Mietityttääkö sinua, mistä saisit nyt ja etenkin tulevaisuudessa osaavia ja motivoituneita työntekijöitä yritykseesi?

Työvoimapula on jo arkea monella alalla ja työntekijän onnistuu nappaamaan yritys, joka on nuorelle työntekijälle houkutteleva ja heidän arvojensa mukainen.

Osoitettu halu panostaa työelämän kehittämiseen yrityksessäsi voi olla ratkaiseva tekijä, jolla varmistat työntekijöiden saatavuuden yritykseesi myös jatkossakin. Työelämän laatu voi muodostua keskeiseksi uusien työntekijöiden houkuttelutekijäksi työntekijöiden tarjonnan supistuessa.

Jatkossa työelämän vaatimuksia ja vahvuuksien väitetään olevan:

  1. Innostuksen, jatkuvan parantamisen ja  innovaatiotoiminnan JOHTAMINEN
  2. Kokeilevat ja uutta synnyttävät TOIMINTATAVAT
  3. Uuden, digitaalisen työelämän edellyttämä OSAAMINEN
  4. Yhteistyöhön ja luottamukseen perustuva TOIMINTAKULTTUURI

Mistä lähtisi liikkeelle?

Menestyvä työpaikka rakennetaan johdon ja henkilöstön yhteistyönä.

Työelämätoimijoiden laatima, maksuton Kehittämispolku-testi auttaa johtoa ja työntekijöitä löytämään yhdessä työpaikan tärkeimmät kehittämiskohteet, joita parantamalla varmistetaan menestys myös tulevaisuudessa. 

Pöytä, jossa näkyy neuvottelijoiden kädet. Pöydällä on tietokonelaukku, tabletti, pari älypuhelinta, kahvikuppi ja vesilasi.

Voit vaikka heti lähteä tekemään henkilöstösi kanssa työelämän laatua mittaavan helpon testin, joka kertoo, miten yrityksesi työn laatu asioiden tila on tällä hetkellä, ja mitkä asiat vaativat kehittämistä.

Kun kehittämistarpeet ovat selvillä, on paljon helpompi ottaa yhteyttä ELY-keskukseen, kun tietää mitä tarvitset! Tee siis yrityksessäsi Kehittämispolkutesti. Testin ja ohjeet löydät työturvallisuuskeskuksen sivuilta.

Niille, jotka tykkäävät ensin perehtyä itse asioihin, ennen kuin lähtevät tekemään Kehittämispolkutestiä tai ottamaan yhteyttä ELY-keskuksen asiantuntijoihin, voi työelämän laatu-asioihin perehtymisen aloittaa suomi.fi-sivustolta. Palvelu on työ- ja elinkeinoministeriön perustama ja ylläpitämä. Suomi.fi/yritykselle (entinen Yritys-Suomi) -palveluista löydät paketin tietoa yrityksesi kehittämiseen.

Sivuston työnantajuus-osiossa tarkastellaan muun muassa henkilöstön palkkaamiseen, työnantajan velvollisuuksiin ja työhyvinvoinnin kehittämiseen liittyviä asioita.

Ja edellisessä blogikirjoituksessa oli myös lisätietoja ELY-keskuksen mahdollisuuksista auttaa yrityksiä työelämän laadun kehittämisessä. Aiheena blogitekstissä oli ”Työelämän laatu ei ole pelkkää jumppaa

Ei muuta kuin toimeen! Hommahan on ainoastaan aloittamista vaille valmis! 🙂

Kirjoittajana johtava asiantuntija Pekka Sillanpää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s