Onko yritykselläsi kehittämis- tai kasvusuunnitelmia? Tiedätkö mistä voit hakea rahoitusta niihin?

Jari Vitikainen ELY-keskuksesta kertoi Yritystiima lähetyksessä ELY-keskuksen yritysten kehittämiseen tarkoitetuista rahoitusvaihtoehdoista.

Miksi yrityksiä ylipäätään rahoitetaan, eikö se ole pankin tehtävä?

Yritysten toiminnalla ja menestymisellä on suuri vaikutus yhteiskunnan toimintaan. Se ei yksinkertaisesti toimi ilman yrityksiä. Yrityksiä rahoitetaan sen vuoksi, että kasvavat yritykset maksavat enemmän veroja Suomeen. Kasvun myötä, yritykseen palkataan myös lisää työntekijöitä. Näin yhteiskuntaan saadaan lisää rahaa ja toimintakykyä. Erityisesti Suomen ulkopuolelta vientikaupalla tuleva raha lisää Suomeen tulevia rahavirtoja.

ELY-keskuksen myöntämää rahoitusta yrityksen ei tarvitse maksaa takaisin toisin kuin pankkilainaa. Myöskään vakuuksia ei tarvita.

Rahoituksesta keskustelemassa, livestreamissa ELY-keskuksesta Jari Vitikaisen lisäksi, Finnveran Anne Alvejärvi, Business Finlandin Johanna Laakkonen. Keskustelijat istuvat sohvilla ja taustalla on organisaatioiden mainosbannerit.
Rahoituksesta keskustelemassa ELY-keskuksesta Jari Vitikaisen lisäksi, Finnveran Anne Alvejärvi, Business Finlandin Johanna Laakkonen

Mitä ehtoja rahoitukseen liittyy?

Yrityksen kehittämisavustuksen ensimmäinen ehto on, että yrityksellä tulee olla mielessä selkeä kehittämiskokonaisuus tai hanke, johon rahoitusta haetaan. Rahoitusta voi hakea esimerkiksi tuotekehitykseen, uusiin digitaalisiin ratkaisuihin, kansainvälistymiseen tai investointeihin.

Rahoitusta saaneen yrityksen kehittämishankkeen odotetaan saavan aikaan merkittävää liikevaihdon ja työpaikkojen määrän kasvua. Rahoitus on tarkoitettu pienille- ja keskisuurille yrityksille. Lisätietoa ehdoista saat oheisesta esitteestä.

Keskustelemassa livestreamissa Jari Vitikaisen lisäksi, Finnveran Anne Alvejärvi, Business Finlandin Johanna Laakkonen. Yritysnäkökulmasta kertoo Mastercomista Antti Koponen. Keskustelijat istuvat sohvilla. Taustalla organisaatioiden bannerit.
Keskustelemassa Jari Vitikaisen lisäksi, Finnveran Anne Alvejärvi, Business Finlandin Johanna Laakkonen. Yritysnäkökulmasta kertoo Mastercomista Antti Koponen.

Miten päästä alkuun?

Aina kannattaa kysyä! Toimintansa kehittämistä, laajentamista, kansainvälistymistä ja investointeja suunnittelevan yrityksen kannattaa olla yhteydessä ELY-keskukseen jo kehittämisprojektin alkuvaiheessa.

Jos ELY-keskuksen rahoitus tai kehittämispalvelut eivät sovellu yrittäjän sen hetkiseen tarpeeseen, ohjaavat asiantuntijamme tarvittaessa toisen julkisen rahoituksen tarjoajan puoleen. Muita rahoittajia ovat esimerkiksi Finnvera ja Business Finland. Apua saat myös paikalliselta yritysneuvojalta.

Katso koko video, jossa selviää mm. kuinka suuria rahoitussummia kannattaa lähteä hakemaan, ja kuka voi hakea. Keskustelemassa Jarin lisäksi myös Finnveran Anne Alvejärvi, Business Finlandin Johanna Laakkonen ja yritysnäkökulmasta kertoo Mastercomista Antti Koponen.

Videolla lisätietoa ELY-keskuksen, Finnveran ja Business Finlandin tarjoamista rahoitusvaihtoehdoista yrityksille
Mustavalkoharmaa kuva, kirjoittajasta Suvi Rautavasta hymyilemässä.

Kirjoittaja viestintäsuunnittelija Suvi Rautava.

Yksi vastaus artikkeliiin “Onko yritykselläsi kehittämis- tai kasvusuunnitelmia? Tiedätkö mistä voit hakea rahoitusta niihin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s