Räätälöityä kehittämispalvelua pk-yrityksille

ELY-keskuksen tarjoamat yritysten kehittämispalvelut ovat ulkopuolisen asiantuntijan kanssa toteutettavia, asiakkaille maksullisia konsultointipalveluja. ELY-keskus tarjoaa palvelun kustannuksiin valtion tuen, joka voi olla jopa 80 %. Kehittämispalveluja käyttäneet yritykset pitävät palveluja tehokkaana tapana kehittää liiketoimintaa ja ovat valmiita suosittelemaan niitä myös muille yrityksille.

Palvelu räätälöidään aina yrityksen tarpeen mukaiseksi. Konsultoinnin tuloksena yritys saa kehittämis- tai toteuttamissuunnitelman. Vahvan valtion tuen ansiosta palvelut ovat yritykselle edullinen keino kehittää toimintaansa. Tukea palvelun hankintaan voi hakea jatkuvasti, silloin kun se on yritykselle ajankohtaista.

Yritysten kehittämispalveluilla asiantuntija-apua pk-yrityksille

Palveluilla edistetään yritysten kasvua ja kansainvälistymistä sekä tuetaan yritysten toiminnan kehittymistä ja jatkuvuutta ilman välittömiä kasvutavoitteita. ELY-keskuksen tarjoaa kehittämispalvelua kaikille toimialoille (alkutuotanto pois lukien).

Yritysneuvojia ovat mm. kehittämisyhtiöt, TE-palvelut, Finnvera, Business Finland, Leader-ryhmät. Lisäksi toimimme hyvässä yhteistyössä palvelua toteuttavien konsulttien kanssa. Yritykselle yhteistyö kehittämispalveluja tarjoavien yritysneuvojien kanssa on mutkatonta ja tehokasta.

Käytännössä kehittämispalvelukonsultointia tarvitaan esim.

  • Liiketoimintasuunnitelman laatimiseen
  • Uuden liiketoiminta-alueen suunnitteluun ja tukeen
  • Kehittämishankkeen suunnittelun tueksi
  • Yrityksen markkinoinnin kehittämisessä (digitalisaatio)
  • Omistajan/sukupolvenvaihdostilanteissa eri vaihtoehtojen ja vaikutusten kartoittamisessa
  • Johtamisen ja henkilöstön kehittämiseen (yrityksen sisäiset prosessit)
  • Kasvun hallinnan tukemiseen esim. laajentuminen
  • Tuotannon ja tuotekehityshankkeiden strategiseen suunnitteluun
  • Talouden ja prosessien tarkasteluun

Noin puolet kehittämispalveluita käyttäneistä yrityksistä päätyy kehittämispalvelua hyödynnettyään hakemaan ELY-keskukselta myös yrityksen kehittämisavustusta tai maaseuturahoitusta. Kehittämispalvelu voi siis johtaa seuraavaan, rahoitusta vaativaan yrityksen kehittämiseen ja/tai investointiin.

Kehittämispalveluille on kysyntää Itä-Suomessa

Itä-Suomen yrittäjät käyttävät kehittämispalveluita ahkerasti. Tänä vuonna ELY-keskus on myöntänyt kehittämispalveluun tuen 311 yritykselle, ja tämä luku tarkoittaa 1130 konsultointipäivää.

Erityisen kiinnostuneita yritykset olivat Kasvu ja uudistaminen -teeman konsultoinneista. Markkinointi- ja asiakkuudet -teemassa yrittäjiä kiinnostaa erityisesti digitaalinen markkinointi.

Kehittämispalvelukonsultoinnin kautta on myös mahdollisuus kehittää tai uudistaa yrityksen työhyvinvointiasioita ja työelämän laatua. Johtaminen ja henkilöstö -teeman alla voi ulkopuolisen asiantuntijan kanssa pohtia keinoja näiden asioiden edistämiseen yritykselle sopivalla tavalla.

Lisätietoa verkkopalvelustamme

Verkkosivulta www.yritystenkehittamispalvelut.fi löytyy helposti ”kupletin juoni” ja tietoa tarjolla olevista kehittämispalveluista. Sivuston asiantuntijahaku tuo esiin ja tarjolle kaikki palveluita toteuttavat konsulttimme.

Kun näkemys kehittämistarpeista on selvillä, voi hakemuksen tehdä kätevästi sähköisesti. Kehittämisasioissa voit tarpeen mukaan olla yhteydessä asiantuntijoihimme.

Tiina Väärä
Kirjoittaja Etelä-Savon ELY-keskuksen yrityskehitysasiantuntija Tiina Väärä
Kuvat: ELY-keskus, Tiina Väärä, Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s