ELY-keskuksen rahoitus lyhyesti – mistä lisätietoa rahoituksesta?

Yrityksen kehittämisavustus on mainio tapa kehittää yrityksesi liiketoimintaa uudelle tasolle. Rahoituksen hakeminen ei kuitenkaan välttämättä ole helppo juttu. Rahoitusprosessiin lähteminen vaatii vahvaa pohjatyötä, strategiaa ja visiota.

Havainnollistava kuva liiketoimintasuunnitelman rakentamisesta esimerkiksi Mindmap-tyylisesti. Piirtäjän kädessä on keltainen yliviivaustussi.
Liiketoimintasuunnitelman toimittaminen rahoitushakemuksen yhteydessä on yksi kriteeri myönteiselle rahoituspäätökselle.

Yrityksen kehittämisavustuksella uutta suuntaa ja kasvua

Tarvitseeko yrityksesi nostetta liiketoiminnan uudistumiseen tai kansainvälistymiseen? Kehittämisavustuksen avulla voimme tukea kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luoda parempia edellytyksiä liiketoiminnallesi.  

Kehittämisavustusta myönnetään harkitusti pienten- ja keskisuurtenyritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen. Saat lisätietoa kehittämisavustuksesta, ELY-keskuksen verkkosivuilta tästä.

Maaseudulla sijaitsevat yritykset voivat hakea yritysrahoitusta toimintansa kehittämiseen ja investointeihin. Maaseudun tukia ovat perustamistuki, investointituki ja investoinnin toteuttavuustutkimus.

Lisäksi yrittäjät voivat yhdessä toisten yrittäjien ja kehittämisorganisaatioiden kanssa kehittää oman toimialansa kannattavuutta yhteistyöhankkeella, joita kutsutaan yritysryhmähankkeiksi.

Lisätietoa saat ruokaviraston sivuilta.

Kuvassa nainen istuu nojatuolilla ja katsoo tabletilta kuvaa, jossa on harmaa hehkulamppu, jonka sisällä on piirroskuva aivoista.

Miten kannattaa lähestyä ELY-keskusta rahoitusasialla?

Katso ensin verkkosivut ja some

Pohjatyötä kannattaa tehdä. Parasta on hyödyntää erilaisia verkkosivuja, joita on jo muutama mainittu yllä. ELY-keskuksen sivuilta pääset lukemaan lisätietoa rahoituksesta. Rakennerahastot.fi sivustolla kerrotaan erityisesti rahoituksesta. (Valitse alueesta Itä-Suomi, niin julkaisut koskevat tätä aluetta.)

Huono idea ei ole myöskään tutustua myös tämän sivuston blogikirjoituksiin, joiden avulla rahoitusmaailmasta saattaa avautua uusia näkökulmia. Jos haluat päästä tutustumaan meidän arkeen, vieraile myös Facebook-sivuilla: Puhetta rahasta, ELY-keskus. Samalla nimellä löydymme myös Linkedinistä.

Kuvassa kuvakaappaus Puhetta rahasta Facebookin etusivusta. Etusivulla kuva veneestä rannassa, ilta-auringon laskiessa.
Seuraa Itä-Suomen rahoitustietoa myös Facebookissa ja Linkedinissä.

Tässä välissä kannattaa tarkentaa itsellesi kysymys, mihin olet yritystäsi kehittämässä ja millä keinoilla?

Mitkä ovat parhaat yhteydenottotavat?

  1. Soita tai laita sähköpostia suoraan ELY-keskuksen asiantuntijalle
  2. Laita blogin kautta yhteydenottopyyntö ( Kirjoita mistä yrityksestä on kyse, mihin tarvitset rahoitusta ja millä paikkakunnalla yrityksesi sijaitsee. )

Yhteydenoton jälkeen saat neuvoja, kuinka pääset etenemään rahoitushankkeen kanssa ja esimerkiksi siitä, millaisia liitteitä hakemukseen tarvitaan. Rahoitushakemus tehdään sähköisesti asiantuntijapalvelussa.

Hyödyllistä lisämateriaalia:

Maaseuturahaston tuet.

Jos ajatus on selvä, mistä rahoitusta haetaan?

ELY-keskuksen kautta rahoitusta on saatavissa useasta rahoituslähteestä ja hieman toisistaan poikkeavalla tavalla:

⦁ EU:n maaseuturahasto / haetaan HYRRÄ-järjestelmän kautta
⦁ Euroopan aluekehitysrahasto / haetaan TUKI 2014-kautta
⦁ Euroopan meri- ja kalatalousrahasto / haetaan HYRRÄ-järjestelmän kautta
⦁ Kansallinen rahoitus (valtion budjetti) / hakumenettely vaihtelee

Mustavalkoinen kasvokuva viestintäsuunnittelija Suvi Rautavasta

Kirjoittajana viestintäsuunnittelija Suvi Rautava

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s