Toolfac: Haluamme, että työt pysyvät Suomessa

Artikkeli on alunperin toteutettu kaupallisessa yhteystyössä Savon Sanomien kanssa.

toolfac

Kuvassa toimitusjohtaja Pekka Koponen ja tehtaanjohtaja Juhani Niiranen iisalmelaisesta Toolfacista muistuttavat, että ELY-keskuksen tarjoamien erilaisten rahoitusmahdollisuuksien hyödyt jakautuvat kansallisesti ja luovat kilpailuetua.

Iisalmen teollisuuskylässä toimivassa Toolfacissa on panostettu voimakkaasti investointeihin ja erilaisiin kehitysprojekteihin. Toimitusjohtaja Pekka Koponen ja tehtaanjohtaja Juhani Niiranen toteavat, että jatkuva kehitys on tärkeää, jotta Toolfac pysyy mukana globaalissa kilpailussa.

– Olemme globaali yritys ja asiakkaitamme on esimerkiksi Kiinassa, Koreassa ja Italiassa. Lähes kaikki asiakkaidemme lopputuotteet päätyvät vientiin, vain muutama prosentti jää Suomeen. Pahimmat kilpailijamme eivät ole tässä lähellä vaan niissä maissa, jonne viemme tuotteitamme.

Koponen lisää, että erilaiset valtakunnalliset rahoitusinstrumentit mahdollistavat pysymisen mukana globaalissa kilpailussa. Toolfacissa on kokemusta esimerkiksi isoista ELY-keskusten hankkeista.

– Meille on tärkeää, että työt pysyvät täällä Iisalmessa ja Suomessa. Toolfacissa kehittäminen on jatkumo ja meillä on käytännössä raamitettu kehittämissuunnitelmia vuoteen 2025 asti. Teemme kehitystyötä asiakaslähtöisesti ja olemme investoineet päämiesten tuotteiden valmistusta varten, Koponen toteaa.

ELY-keskus kantaa osan riskistä

– Meidän roolimme on kantaa osa siitä rahoitusriskistä, jonka yritys joutuisi muutoin yksin kantamaan. Rahoituksen avulla yritys voi ottaa paljon isomman harppauksen, ELY-keskuksen Itä-Suomen rahoitusyksikön päällikkö Kalevi Pölönen toteaa.

Yhteistyö on toiminut sujuvasti

Toolfacissa yhteistyö ELY-keskuksen kanssa erilaisten hankkeiden tiimoilta on toiminut mutkattomasti.

– Ainakin meidän kohdalla asioiminen on ollut hyvin helppoa ja vaivatonta. Hakuprosessi alkaa keskustelulla ELY-keskuksen kanssa ja siinä yhteydessä raamitellaan hankekokonaisuus. Olemme käyttäneet ulkopuolista apua hakemusten ja raportoinnin teossa, ja siitä on ollut meille iso apu, Niiranen kertoo.

Koponen lisää, että erilaiset rahoitusmahdollisuuksien hyödyt eivät näy pelkästään niitä käyttävissä yrityksissä.

– Hyöty jakautuu kansallisesti, sillä se luo uskoa toimitusketjuun ja luo tänne kilpailuetua. Samalla syntyy työpaikkoja ja pysyvyyttä. Voimme Suomesta ja Iisalmesta palvella myös globaaleita asiakkaita, Koponen muistuttaa.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Savon Sanomien kanssa ja voit katsoa alkuperäisen julkaisun tästä. (Sampo-kampanja on päättynyt)

Etsimme nyt voimakkaasti kasvavia ja kansainvälistyviä yrityksiä eri toimialoilta 27.5.2019 saakka. Katso kampanjasivu. www.puhettarahasta.com/kampanja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s