Esmarin Composites, tuotanto nelinkertaistui ELY-keskuksen rahoituksella

nimffeafeafetön

— Savonlinnalaisella Esmarin Compositesilla on tällä hetkellä tilauskantaa Ranskasta aina vuoteen 2024 asti. Kisko- ja telakkateollisuudelle komposiittirakenteita valmistava perheyhtiö teki markkinaselvityksen, ja Ranskasta löytyivät potentiaalisimmat markkinat.

— Sattumien kautta löysimme maasta hyvän kontaktin, ja isot kaupat lyötiin lukkoon hyvin nopeasti, sanoo Esmarin Compositesin toimitusjohtaja Jonne Tynkkynen.

Kauppoja ei olisi Tynkkysen mukaan voitu tehdä, jos yritys ei olisi päättänyt kasvattaa tuotantoaan uusimalla koneitaan ja automatisoimalla tuotantoaan.

— Tuotannon kehittäminen on suomalaiselle teollisuusyritykselle erittäin tärkeää, koska työvoimakustannukset ovat meillä Euroopan korkeimmasta päästä. Se tarkoittaa, että meidän pitää pitää tehdä asiat fiksummin kuin muualla, eli koneiden ja laitteiden pitää olla tuotantoon juuri sopivat, Tynkkynen sanoo.

esmarin_puhettarahasta

Työntekijämäärä kasvoi 15:sta 40:een

Esmarinin tuotannon kehittäminen ei puolestaan olisi ollut mahdollista, jollei yritys olisi reilu vuosi sitten päättänyt hakea ja saanut ELY-keskukselta Yrityksen kehittämisavustusta, joka oli suunnattu kansainvälistymistä ja kasvua hakeville yrityksille.

— Investoinnit kasvattivat tuotantomme nelinkertaiseksi, ja niiden ansiosta työntekijämäärämme on kasvanut 15:sta 40 henkeen, Tynkkynen kertoo.

Esmarin jätti hakemuksen ja sai myönteisen rahoituspäätöksen.

— Sähköinen hakemus on helppo jättää, kun yrityksellä on kasvulle hyvä suunnitelma. Rohkeasti vaan hakemaan, ei kannata ajatella liian vaikeasti, ja tarvittaessa apua saa ELY-keskuksesta, Tynkkynen kannustaa.

Alkuperäinen juttu toteutettiin kaupallisessa yhteistyössä Kaakon Viestinnän kanssa. Pääset lukemaan artikkelin myös Länsi- ja Itä-Savon sivuilta. (Sampo-kampanja on päättynyt)

Esmarin on loistava esimerkki siitä, millaisia vaikuttavuuksia rahoituksen avulla halutaan saavutettavan.

Etsitkö yrityksellesi kasvun kumppania ja rahoitusta?

Kestävääkilpailukykyä_some

ELY-keskus on varautunut sijoittamaan tämän kevään aikana 10 miljoonaa euroa Itä-Suomen kehittämiseen. Tarkoitus löytää kasvuhaluiset yritykset Itä-Suomen alueelta. Erityisesti kaivataan kansainvälistyviä yrityksiä. Vaikka yllä oleva esimerkki Esmarinista on teollisuuden alalta, voi rahoitusta hakea toimialasta riippumatta.

Lähetä meille vain lyhyt yhteydenottolomake, jossa kerrot, mihin käyttäisit rahoitusta. Lupaamme olla yhteydessä viikon sisällä. Myös kampanjasummaa pääsee seuraamaan reaaliaikaisesti sivustolla. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.

Vinkki! Miten määrittellään Itä-Suomen alue?

Karkeasti voisi ilmaista, että tarkoitamme Mikkelin, Joensuun ja Kuopion seutua. Alla olevasta kuvasta voi kuitenkin katsoa meidän rahoituksen Itä-Suomen rajat. Alue merkitty karttaan violetilla värillä.

Itä-Suomi_puhettarahasta

img_20171123_082907-011

Kirjoittajana viestintäsuunnittelija Suvi Rautava.

2 vastausta artikkeliin “Esmarin Composites, tuotanto nelinkertaistui ELY-keskuksen rahoituksella

 1. Hyvä että firmat pyörii rahoituksen avulla, mutta samanaikainen itkeminen palkkauskustannuksista on oksettava ja huonoa yrittäjyyttä.
  Herätkää jo palkka ei ole se syy miksi Suomessa firmat eivät menesty vaan rahan tuhlaaminen epäolennaisuuksiin, kuten tyky päivät, viranomaisten laatimat turhanpäiväiset koulutus päivät, korruptio palaverit, edustetaan kalliisti verkostoitumisen nimissä, hömppö markkinointi ja konsulttien palkkaamiset, ostetaan palvelut ulkopuoliselta kun omalla porukalla tekisi halvemmalla jne jne.
  Keski johdon ja johdon palkathan ovat aina sitten johdonmukaisia ja liian pieniä? Puhumattakaan osinkojen jaon oikeudenmukaisuus vs Työnteon palkkaus kustannukset.
  Joku tolkku pitäisi olla rahoituksen antamisessakin, että annetaanko rahoitusta se verran kun jaetaan osinkoja? Vai jopa enemmän?

  Tykkää

  1. Hei ja kiitos kommentista. Rahoitus on tarkoitettu yrityksen toiminnan kehittämiseen, eikä yrityksen tavanomaiseen toimintaan. Rahoituksen tavoitteena on saada yritykset kasvamaan ja kehittymään. Linkissä Itä-Suomen yritysrahoitusstrategia, josta löytyy lisätietoa: https://bit.ly/2KVfL7s Hyvää kevättä! Terveisin Suvi viestinnästä

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s