Mistä rahoitus yrityksen kehittämiseen?

Uuden vuoden alkaessa summataan yhteen menneen vuoden tuloksia ja mietitään tulevan vuoden haasteita. Toiminnan ja tuotannon kehittäminen, investoinnit, uudet markkinat ja kansainvälistyminen pyörivät parhaillaan monen yrittäjän mielessä. Kehittämisideat ja suunnitelmat ovat viittä vaille valmiina, mutta mistä rahoitus? Vastaus ongelmaan voi olla ELY-keskuksen myöntämä rahoitus: yrityksen kehittämisavustus.

Kasvuharppaus ELY-keskuksen rahoituksella – kolme esimerkkiä

Syksyllä 2018 ELY-keskus kampanjoi Sampo-valmistettu Suomessa -teemalla. Kampanjassa nostettiin esiin kolme teollisuusalan yritystä, jotka ovat saaneet ELY-keskukselta rahoitusta kehittämiseen ja investointeihin. Onnistuneen kasvuharppauksen tekivät Iisalmelainen koneistusalan yritys, savonlinnalainen komposiittirakenteita rakentava perheyhtiö sekä outokumpulainen metalli- ja muovituotteita valmistava perheyhtiö.

1. Premetec

Ilman ELY-keskuksen rahoitusta kasvuharppauksemme olisi jäänyt pieneksi. ELY-keskuksen myöntämän rahoituksen avulla pystyimme palkkaamaan henkilökuntaa kehitystyöhön, investoimaan työlaitteisiin ja -tiloihin, sekä kehittämään työprosesseja”, Premetec Oy:n toimitusjohtaja Paavo Linna luettelee.

 

2. Esmarin Composites

”Sähköinen hakemus on helppo jättää, kun yrityksellä on kasvulle hyvä suunnitelma. Rohkeasti vaan hakemaan, ei kannata ajatella liian vaikeasti, ja tarvittaessa apua saa ELY-keskuksesta”, Esmarin Compositesin toimitusjohtaja Jonne Tynkkynen kannustaa.

3. Toolfac

”Ainakin meidän kohdalla asioiminen on ollut hyvin helppoa ja vaivatonta. Hakuprosessi alkaa keskustelulla ELY-keskuksen kanssa ja siinä yhteydessä raamitellaan hankekokonaisuus”, tehtaanjohtaja Juhani Niiranen Toolfac Oy:stä kertoo.

Rahoitusta yrityksen kasvuun ja kehitykseen

Uusien markkinoiden haltuunotto, kansainvälistyminen, digitalisoituminen ja liiketoimintamallin uudistaminen ovat esimerkkejä, joihin yritys voi saada rahoitusta, asiantuntija-apua ja uusia näkökulmia. Myös isoihin investointitarpeisiin tai patenttioikeuksiin on saatavilla rahoitusta. Vaikka yllä olevat esimerkit ovat teollisuuden alalta, ei ELY-keskuksen rahoitus ole toimialariippuvaista.

Kehittämistoimiin voimme myöntää tukea enintään 50 % ja investointihankkeisiin enintään 35 %. Tuen määrään vaikuttaa muun muassa hankkeen sisältö ja yrityksen koko. Kehittämisavustusta haetaan ennen hankkeen aloittamista sähköisessä aluehallinnon asiointipalvelussa.

Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa kuitenkin aina jutella ensin ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijan kanssa.

Ota yhteyttä, kun suunnittelet kehittämishanketta. Opastan mielelläni kehittämisavustuksen hakemisessa ja hankesuunnitelman valmistelussa.

Kristiina Laatikainen
Kirjoittajana yritysasiantuntija Kristiina Laatikainen
kristiina.laatikainen(at)ely-keskus.fi, 050 350 8702

Alkuperäiset lehtijutut toteutettiin kaupallisessa yhteystyössä Länsi-Savon, Itä-Savon, Karjalaisen ja Savon Sanomien kanssa.

Yksi vastaus artikkeliiin “Mistä rahoitus yrityksen kehittämiseen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s