Usein kysytyt kysymykset OSA 3. – Rahoitusprosessin jälkeen

Tässä juttusarjassa esittelemme meiltä ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijoilta kysytttyjä kysymyksiä. Ensimmäisessä osassa käsittelimme ennen rahoituksen hakemista heränneitä kysymyksiä. Toisessa osassa käsittelimme kysymyksiä, jotka saattavat herätä mieleen rahoitusprosessin aikana.

 

1. Voinko hakea rahoitusta uudelleen?

Kyllä voit. Rahoitusta voi hakea ja saada useampaankin hankkeeseen. Suosittelemme, että teet pidemmän aikavälin suunnitelman, kun haet ensimmäistä kertaa. Elämästä ei aina tiedä mitä tapahtuu ja uuteen hankkeeseen voi saada rahoitusta, vaikka edellinen olisi kesken.

 

KUVITUS LAMPPU paino-3

 

2. Kuinka kauan rahoitushankkeen kirjanpitoa tulee säilyttää?

Kirjanpitolain säädösten mukaan, mutta kuitenkin vähintään 10 vuotta, hankkeen päättymispäivän jälkeen.

 

3. Tarkastetaanko hankkeita?

Kyllä. Hankkeita tarkastetaan satunnaisesti mm. valtionvarainministeriön toimesta. Jopa EU:n komissio voi tulla tarkastamaan jälkikäteen hankkeita paikan päälle. Tarkastuksia tehdään myös hankkeiden toteutusvaiheessa.

 

4. Milloin voin luopua koneesta, jos olen saanut tukea sen hankintaan?

Kun koneeseen on saatu rahoitusta, tulee sitä käyttää tukipäätöksessä mainitussa toiminnassa vähintään kolme vuotta. Rahoituksen avulla hankittu kone saattaa kuitenkin rikkoutua ja ymmärrettävää on, että uusi pitää tilalle hankkia.

 

puhetta_rahasta_blogi_ely5henkilöstö

 

Kysymyksiin on laadittu vastaukset yhdessä ELY-keskuksen asiantuntijoiden kanssa. Vastaukset ovat vain suuntaa-antavia, joten olethan mieltä askarrattavissa kysymyksissä suoraan yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijoihin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s