Miten savolainen pärjää maailmalla?

Kirjoittajana Suvi Rautava

Ennen kuin päästään otsikkoon, niin palataan hetkeksi SYKE 2018 tapahtumaan, joka järjestettiin Mikkelissä syyskuussa 2018.

Päällimmäisenä jäi mieleen se, että ihmisiin ei voi tutustua liikaa. Verkostoituminen entisten kumppaneiden, ystävien, yritysten ja rahoittajien kanssa on tärkeää. Fakta on se, että jos Itä-Suomi halutaan nostaa maailman kartalle, sitä ei kukaan pysty yksin tekemään, vaan yhteistyötä ja verkostoja tullaan tarvitsemaan aina.

 

cof

 

Myös oppiminen muilta, on äärimmäisen tärkeää. Eturivin puhujat varmistivat sen, että uutta tietoa rantautui osallistujien tietoon, niin markkinoinnista, kuin tulevaisuuden liiketoiminnasta. Vapa Median sekä Roots-kahvilan omistajat, inspiroivat yrittäjyyteen, kertomalla aidosti omat tarinansa. Kipukohtien mainitsemista ei arkailtu. Tulevaisuuden tutkija havahdutti kuulijansa sillä, että toimitusjohtajan tulee käyttää jopa 2 päivää yrityksensä kehittämiseen ja tulevaisuuden ennustamiseen. Aika hurja määrä aivotyötä.

 

cof

ELY-keskuksen rahoitusasiantuntijat sparraajina

Meidän rahoitusasiantuntijoita oli SYKE-tapahtumassa, messualueella sekä yrittäjille järjestetyssä Workathlon-tilaisuudessa. Workathlonissa yrittäjille oli haasteita, joihin tarvitsisi ratkaisua. Haasteet rakentuivat esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen, henkilöstön viihtymisen ja voimakkaat kasvusta johtuvien kipujen lievittämiseen.

 

sdr

 

Sparraus sai erittäin hyvää palautetta. Yrittäjältä vaaditaan aikamoista rohkeutta, että tuo omat kipukohtansa esiin ja ottaa ulkopuoliselta vastaan ohjeita siitä, kuinka asioita tulisi ratkoa. Epämukavuusalueelle meno on kuitenkin ainoa keino päästä eteenpäin.

sdr

 

Tapahtuma oli ja meni, minne seuraavaksi?

Jos haluat kasvaa ja menestyä maailmalla, laita kalenteriisi ylös tapahtuma: Savolainen pärjää missä vain 13.11. Tapahtumassa pääset oppimaan uutta markkinoinnista, kansainvälisestä liiketoiminnasta ja erilaisista rahoitusmahdollisuuksista. Lisäksi pääset tutustumaan yrityksesi kasvun kannalta tärkeisiin kumppaneihin. Nyt kannattaa olla rohkea ja tarttua tilaisuuteen. Tapahtuma sopii yrittäjille, yrityksille ja yrittäjiksi aikoville.

 

SPMV_kuvanettiin

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoa tapahtumasta: http://www.eskauppakamari.fi/events/savolainen-parjaa-missa-vaan/

Lisäksi tapahtuman sivut löytyvät Facebookista: https://www.facebook.com/savolainenparjaamissavain/?ref=br_rs

P.S. Kuulin huhun, että tarjolla on ilmainen lounas. 😉

 

No pärjääkö se Savolainen maailmalla?

No totta hemmetissä pärjää. Maailman markkinat eivät ole koskaan olleet näin avoimet, kuin tänä päivänä. Tämä mahdollistaa monenlaista, innovatiivista, liiketoimintaa. Kyllä sinne yksi, jos toinenkin savolainen mahtuu! Vai oletko erimieltä?

 

IMG_0445_edited2

Kirjoittajana Suvi Rautava, digiviestinnän vahvistus Mikkelin toimipisteestä. Suvi on visionääri, joka rakastaa kauniita asioita, luontoa ja kehittämistä. Suvin vahvinta osaamista on digiviestintä, some ja juridiikka.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s