My Day: Kuka blogin takana häärää?

Kirjoittajana viestintäsuunnittelija Suvi Rautava

Tervetuloa tutustumaan ihan tavalliseen työpäivääni. Usein päiväni koostuvat viestinnän suunnittelusta, budjetoinnista, sisällöntuottamisesta eri kanaviin, palavereista ja someopastuksesta. Nyt näin muutama mainitakseni. Meidän rakennerahasto toimii Itä-Suomessa kolmessa eri toimipisteessä (Joensuu, Kuopio ja Mikkeli) ja kotitoimistoni sijaitsee Mikkelin ELY-keskuksella.

6:00
Herään ennen kellon soittoa, koska olen se tyypillinen ja ärsyttävä aamuvirkku. Ensimmäisenä katson somet: Instagram & Snapchat. Uutiset puolestaan tarjoaa Iltasanomat. Paha tapa, mutta minkäs teet. Joku päivä vielä vaihdan aamusomet meditaatioon. Tänään ei ole kuitenkaan se päivä.

Nousen ylös. Ensimmäisenä teevesi kiehumaan. Aamupalana lähes joka aamuinen smoothie, joka takaa päivän vitamiinit. Resepti: Oatlyn jugurtti, pellavansiemenrouhe, mustikka, punaherukka ja appelsiinimehun jämät. Laitan uuden perheenjäsenen (robotti-imurin) opettelemaan asunnon imuroimista.

2018-09-13-12-15-15-1oikea.jpg

 

7:15
Matka kohti työpaikkaa alkaa. Tällä kertaa pyörällä, matkaa noin 6 km. Mittari näytti lähtiessä +10 astetta ja kyllä tuntuukin kylmältä, varsinkin viikonlopun lämmön jälkeen. Syksyn pystyy haistamaan ilmasta. En ole yhtään syksy-ihminen. Työmatkapyöräily on siitä jännä laji, että ensimmäiset 3 km kaduttaa, että lähti pyörällä, mutta loput 3 km kiittelee siitä, että jaksoi olla reipas. Pyöräillessä alkaa jo työasiat pyöriä mielessä.

2018-09-13-12-15-16-1.jpg

 

7.30
Sähköpostiin oli tullut muutama viesti, johon tulee reagoida. Sähköpostit sisälsivät, yrittäjä-asiakkaan kanssa viestinnän suunnittelua, aikataulujen sopimista ja muutaman käytännönasian selvittämisen. Parempi vastata viesteihin heti, sillä muuten vastaaminen saattaa jäädä. Tämän jälkeen tarkastin meidän omat some-kanavat sekä blogin kävijämäärät. Vastasin myös siellä tulleisiin viesteihin. Lisäksi laitoin kysymyksen matkalaskusta yhdelle asiantuntijoistamme.

8.30
Aamuteet ja kuulumisten vaihtoa työkavereiden kanssa. Kahvien aikana tulee paljon puhuttua myös työasioista, niin tälläkin kertaa. Annoin muutaman vinkin Instagramin hyödyntämiseen markkinoinnissa. Palaamme asiaan myöhemmin.

9.00
Tulevien blogikirjoitusten suunnittelua ja aikataulutusta. Kirjasin suunnitelman Exceliin sekä omaan kalenteriini. Keräsin pitkän listan aiheideoita ja laitan ne eteenpäin meidän rahoitusasiantuntijoille. Sitten vielä muutama sähköposti ja puhelinpalaveri viestintäasioista.

Processed with VSCO with  preset

 

11.30
Lounasaika, joka vietetään tällä kertaa ravintola Vinossa työkaverin kanssa. Tutustuttiin paremmin ja syötiin hyvin. Ruoka ylitti odotukset ja tällä energialla jaksaa loppupäivän. Oli ihanaa myös poistua hetkeksi viraston pölyistä.

13.00
Tehotunti osuikin tällä kertaa iltapäivään. Sain kirjoitettua uutisen ely-keskus.fi ja rakennerahastot.fi-sivustolle koskien uutta rahoitushakua. Uutinen syntyi yllättävän nopeasti, ja laitoin sen eteenpäin kommenttikierrokselle. Kommenttien ja korjausten jälkeen tulisi vielä kuva etsiä juttuun. Lisäksi ideoin kollegan kanssa hänen syyskuussa julkaistavaa kirjoitusta puhettarahasta.com blogissa.

14.15
Kahvitauko. Tämä tosin usein tarkoittaa itselläni teetaukoa. Työkavereita on paikalla runsain määrin ja sen kyllä huomaa desibeleistä. Minusta on mahtavaa, että kahvitauolla riittää vilskettä ja puhuttavaa. Kahvitauon jälkeen onkin hyvä mennä rauhoittumaan oman työn pariin.

14.45-15.30
Kirjoitan hetken omaa blogikirjoitustani, joka pitää pian julkaista. Sen jälkeen onkin Skype palaveri, jossa aiheena on viestinnän seuranta ja mittarit. Lopuksi teen vielä Some-julkaisuja Facebookiin ja Twitteriin.

Processed with VSCO with  preset

 

Tähän työpäivään sisältyi paljon sisällöntuottamista. Päivääni sisältyy usein myös viestinnän strategista suunnittelua ja toteutusta. Viestinnässä pitää olla jatkuvasti ajanhermoilla, joten se tuo haastetta työhön. Viestinnän työ on kuitenkin monipuolista ja antoisaa. Usein projektit osuvat päällekkäin ja silloin omat itsensä johtamistaidot nousevat keskiöön. Kiva kun olit mukana päivässäni!

Millaisia sinun työpäiväsi ovat?

 

Rahoitusasiantuntija Jarkko Rautio kirjoitti myös työpäivästään, voit lukea sen tästä.

 

IMG_0445_edited2

Kirjoittajana Suvi Rautava digitaalisen viestinnän vahvistus Mikkelistä. Suvi on visionääri, joka rakastaa kauniita asioita, luontoa ja kehitystä. Suvin vahvinta osaamista on viestintä, some ja juridiikka.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s