Usein kysytyt kysymykset OSA 2. – Päätöksen jälkeen

Tässä juttusarjassa ELY-keskuksen asiantuntijat vastaavat meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Lue myös ensimmäinen OSA 1 ”Ennen hakemista”.

 

1. Hankkeeseen tuli muutos, mitä teen?

Ei hätää, usein projekteihin tulee muutoksia. Ota kuitenkin mahdollisimman nopeasti yhteyttä rahoituspäätöksen myöntäjään, jonka kanssa voitte sopia muutoksista, ja siitä kuinka se vaikuttaa hankkeen etenemiseen.

 

2. Milloin voin hakea ensimmäistä maksatusta?

Ensimmäisen maksatuksen voit hakea tukipäätöksen jälkeen, kun olet tehnyt hankintoja. Voit itse valita monessa erässä ja kuinka suuren määrän haet. Käytännössä olemme huomanneet, että maksatuksia kannattaa hakea kerralla suuremmassa erässä, joka tarkoittaa hankkeen aikana noin. 1-2 krt.

Maksatushakemus tehdään osoitteessa: ely-keskus.fi  Maaseuturahaston maksatus haetaan sen sijaan Hyrrästä, joka löytyy: mavi.fi

 

ASIAKASPALVELU_ITSEPALVELU_04 paino-5

 

3. Millaisen kirjanpidon pidän hankkeen aikana?

Hankkeen menot tulee helposti löytyä yrityksen kirjanpidosta. Kannattaa ottaa esimerkiksi oma projektinumero tai kustannuspaikka hankkeeseen liittyville kuluille.

 

4. Pitääkö minun tiedottaa siitä, että olen saanut rahoitusta EU:lta?

Kyllä. Viestintä ja siitä tiedottaminen on rahoituksen saamisen ehtona. Kaikissa viestintätoimenpiteissä koskien hanketta, on käytettävä EU-lippulogoa, sekä rahaston logoa. Viestinnän määrä on kuitenkin aina tapauskohtaista ja siitä tarkemmat ohjeet voit lukea rakennerahastoiden sivuilta.

Jos saat rahoituksen maaseutupuolelta, on siellä myös omat logot sekä viestintäohjeet.

 

edf

 

5. Onko saamani rahoitus julkinen tieto?

Hankkeen nimi, julkinen tiivistelmä, tuen saajan nimi, tuen määrä on julkista tietoa. Siksi kannattaa miettiä mitä hakemuksessa kirjoittaa julkiseen tiivistelmään.

Jokaisen Euroopan aluekehitysrahastosta rahoitusta saaneen hankkeen yleiset tiedot julkaistaan rakennerahastot.fi-sivustolla EURA-tietopalvelussa. Maaseuturahastosta rahoitusta saaneiden yritysten hankkeiden tiedot julkaistaan Mavin hankerekisterissä.

Nostamme mielellämme myös meidän omassa viestinnässä esiin yrityksiä, joita olemme rahoittaneet. Viestinnästä hyötyy molemmat osapuolet; yritys saa näkyvyyttä ja me innostamme myös muita yrityksiä hakemaan rahoitusta. Kerromme yrityksistä meidän Facebook-sivuilla julkaisujen ja videoiden muodossa (Puhetta rahasta, ELY-keskus) sekä täällä blogissa. Jos olet kiinnostunut extra näkyvyydestä kanssamme, laitappa postia: suvi.rautava@ely-keskus.fi

 

puhetta_rahasta_blogi_ely5henkilöstö

 

Kysymyksiin on laadittu vastaukset yhdessä ELY-keskuksen asiantuntijoiden kanssa. Vastaukset ovat vain suuntaa-antavia, joten olethan mieltä askarrattavissa kysymyksissä suoraan yhteydessä ELY-keskuksen asiantuntijoihin.

Yksi vastaus artikkeliiin “Usein kysytyt kysymykset OSA 2. – Päätöksen jälkeen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s