Luopumisen tuskaa ja onnistumisen iloa

Kirjoittajana yrityskehitysasiantuntija Kati Säisä

Digitalisaatio muuttaa maailman kliseinen lause, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Jostain olen lukenut, että se on prosessi, jossa hyödynnetään teknologisen kehityksen uudet mahdollisuudet.

 

Onnistumisen iloa

Henkilökohtaisesti se tarkoittaa sitä, että naputtelen tätä blogia kotona kuulokkeet korvilla, vain kärpänen kutittaa polvea. Kotoa käsin olen käynyt läpi hakemuksia, sopinut muutamia palavereja ja puhunut pari Skype-puhelua. Tämän kaiken mahdollistaa sekä tekninen vallankumous, että ennen kaikkea uudentyyppinen ajattelu työntekemisestä, jota kutsutaan luottamukseksi. Luottamukseksi siitä, että asioita saadaan aikaiseksi. Onnistumista ei mitata vain suoritetulla tuntimäärällä.

Etätyöllä on vaikutusta myös tehokkuuteen ja taloudellisuuteen, kun ei tarvitse ajaa neljääkymmentä kilometriä edestakaisin; ajan ja dieselin säästö on huomattava. Tällä tehokkuudella on myös kääntöpuoli; pitää opiskella ja kehittää jatkuvasti itseään. Pieneltä riittämättömyyden tunteelta ei voi välttyä, kun tämän ihmeellisen digitalisaation kautta  kiinnostavaa tietoa löytyy rajattomasti. Se mitä nyt tarvitaan on, että pitää osata käyttää yhä enemmän luovaa ja soveltavaa ajattelua, merkityksellistää ja yhteensovittaa erilaisia asioita ja ilmiöitä. Omaan työhön ja osaamiseen onkin suhtauduttava kuten nykyisin niin muodikkaaseen sijoittamiseen. Miten tämä tehdään, se on jokaisen omakohtainen asia.

 

sdr

 

Johtamishaaste

Yrittäminen taas on laajasti ajateltuna vaihdantataloutta. Ennen tiedettiin ja tunnettiin kauppakumppanit ja raha tai oravannahkat olivat vaihdannan välineinä.  Varastot, logistiikka ja hankinnat olivat omissa käsissä.  Nykymittakaavassa  tämä ennen kannattava toiminta saattaa näyttää piipertelyltä ja nurkkakuntaiselta.

Yrittäjien ja johdon isona haasteena on kuinka täysimääräisesti hyödyntää ja luoda kannattavia verkostoja. Miten hyödyntää suuria tietomassoja ja miettiä mitä työtä robotit tekevät ja missäpäin maailmaa. Kuinka hyödyntää tietoa ja osaamista bisneksessä, ja miten tehdä kannattavaa vaihdantaa tässä uudessa maailmassa. Eli yhä enemmän digitalisaatio vaatii kulttuurin ja tekemisen muutosta. Luottamusta ja ymmärrystä siitä, että meillä ne nykyisin niin vahvasti painottuneet teknologiset ratkaisut vain tukevat tätä globaalia kehitystä. Yrittäjälle, sijoittajalle tai johdollehan tämä on perinteisessä mielessä strateginen ja johtamishaaste.

 

img_20180803_091222.jpg

 

Rahoitusmahdollisuudet

Ja miten tämä kaikki liittyy tähän Puhetta rahasta blogiin?  Meillä on paljon erilaisia ESR-hankkeita, jossa näiden asioiden eteen tehdään hartiavoimin töitä eli parannetaan rakenteita ja kehitetään osaamista sekä törmäytetään erilaisia asioita ja ilmiöitä tuottavaksi toiminnaksi. Tavoitteena, että meillä kaikilla täällä Itäsessä Suomessa olisi hyvät elämisen mahdollisuudet. Näin syksyn lähestyessä muistuttelen yritysten rahoitusmahdollisuuksista, Kehpoista ja hyvistä ESR-hankkeista.

Eli olkaapa ideoidenne kanssa liikkeellä niin pistetään raha poikimaan ja hyödynnetään näitä yhdessä tehtyjä verkostoja.

ps. Tapoin sen kärpäsen.

 

Videossa lisätietoa Yritysten kehittämispalveluista (#Kehpat), jotka sopivat jokaiselle yritykselle hyödynnettäviksi:

 

 

bty

Kirjoittajana yrityskehitysasiantuntija Kati (Katriina) Säisä. Katin toimipiste sijaitsee Mikkelissä. Katilla on pitkänlinjan kokemusta yritysten kehittämisestä, hän on uudistaja, joka ei pelkää haasteita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s