Tervetuloa tutustumaan rahoitusasiantuntijan päivään!

Kirjoittajana Jarkko Rautio yritysrahoitusasiantuntija

Millainen on ELY-keskuksen yritysrahoitusasiantuntijan päivä? Jarkko Rautio kertoi meille työpäivästään toukokuussa.

 

KLO 6.30
Herätyskello soi ja päästin koirat pihalle. Sitten koirien ruokinta, aamupuuro ja aamukahvit. Aamurutiinien jälkeen oli edessä pikku reippailu Rantakylän lenkkipolulla kahden nahka-collien kanssa.

Jarkko_raution_työpäivä_lenkki_puhettarahasta-1-2

KLO 7:55
Hieman ennen kahdeksaa kaksoset kyytiin ja autolla kohti eskaria. Eskarista töihin ajaessa huomasin tuulessa komeasti liehuvat Suomen liput. Siinä ajaessa mietin, että mikähän liputuspäivä se tänään olikaan?

KLO 8:15
Saavuin työpaikalle Jääkärinkadulle Mikkeliin. Kannettava ja muistiinpanovälineet reppuun, sitten reippaasti ja ”vähähiilisesti” autolla Maakuntaliittoon Mikonkadulle. Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristön (MYRS) kokousta edelsi Maakuntauudistuksen info-tilaisuuden seuraaminen videon välityksellä klo 8:30 alkaen. Maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) valmistelu-, esittely- ja täytäntöönpanotehtäviä hoitaa yhteistyöryhmän sihteeristö, joka koostuu yhteistyöryhmässä edustettuina olevien viranomaisten, eli Maakuntaliiton ja ELY-keskuksen henkilökunnasta.

ELY_keskus

 

KLO 9.30
Sihteeristön kokous alkoi. Asialista olikin melko pitkä, käsittelyssä oli 13 hanketta. Kokouksessa käsiteltiin mm. EU:n rahoituskehyksiä, tulevan ohjelmakauden valmistelutilannetta, maaseutuohjelman tilannetta ja sitten niitä hankkeita…

Kokouksen aikana myös selvisi, että liputus johtuu Eurooppa-päivästä. Olimme siis MYRS:in kokouksessa Euroopan aluekehitysrahaston ja Euroopan sosiaalirahaston rahojen kanssa hyvin mukana liputuspäivän teemassa.

KLO 11:55
Sihteeristön kokous päättyi, jonka jälkeen palasin takaisin ELY-keskukseen Jääkärinkadulle. Siellä nautin lounaan lähiruokalassa.

KLO 12:30
Yritysrahoituskokous alkoi. Yritysrahoituskokouksessa valitaan käsittelijät ELY-keskukselle saapuneille yritystukihakemuksille sekä tehdään valmisteltujen esitysten pohjalta rahoituspäätöksiä yritysten kehittämishankkeisiin. Toimimme Itä-Suomessa kolmella eri paikkakunnalla, joten videokokouksessa oli mukana yritysasiantuntijoita Mikkelistä, Kuopiosta ja Joensuusta. Listalla oli tällä kertaa vain kolme yrityshanketta, joista yksi oli minulla esittelyssä. Sen päätös oli esityksen mukainen, tällä kertaa kielteinen.

Jarkko_raution_työpäivä_kokous_puhettarahasta-1

 

KLO 14.00
Päivän yritystapaaminen. Käytiin porukalla läpi yrityksen tilannetta, tavoitteet ja vähän suunnitelmia tulevaisuudelle. Mietittiin porukassa, että mitä tarjottavaa ELY:llä on ko. yritykselle? Mielenkiintoinen, mutta haasteellinen tapaus yritysrahoituksen kannalta. Jotakin apuja löydettiin ja yritys päätti ottaa pienen mietintätauon ja palaa asiaan uudelleen heinäkuussa.

KLO 16:05
Tapaamisen jälkeen vielä hetki sähköpostien läpikäymistä.

KLO 16:30
Työpäivä päättyi ja lähdin kotia kohti.

Yleensä työpäivään ei osu yhtä paljon sovittuja tapaamisia tai kokouksia. Joskus on mahdollista syventyä käymään läpi yritysten hankehakemuksia ja kirjoittamaan yrityskäyntien pohjalta tehtäviä hankeselvityksiä. Sähköposti vie tosin silloinkin paljon aikaa ja aina silloin tällöin puhelinkin pirahtaa.

Parasta työssä on kuitenkin työn vaihtelevuus, mukavat asiakkaat ja loistavat työkaverit!

JarkkoRAutio_puhetta_rahasta

Kirjoittajana Jarkko Rautio, yritysrahoitusasiantuntija, jonka työskentelypiste sijaitsee Mikkelissä.

Yksi vastaus artikkeliiin “Tervetuloa tutustumaan rahoitusasiantuntijan päivään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s