Yrittäjä! Tilaa avuksi osaamista 80 % alennuksella

Julkinen rahoittaja on sijoittaja, jonka tavoitteena on tukea yritysten kasvua. Vuonna 2014 lanseerattiin ”Yritysten kehittämispalvelut”, jonka tarkoituksena on tukea yritysten kasvua kehittämisen ja koulutuksen avulla. ELY:n asiantuntijoiden kesken kuuluu puhuttavan tuttavallisesti niin sanotuista kehpoista.

puhettarahastablogikehpa

ELY-keskus avustaa, jos yrittäjät haluavat käyttää edullisesti ulkopuolisia asiantuntijoita yrityksen kehittämiseen. Palvelu koostuu kolmesta osa-alueesta, jotka ovat Analyysi, Konsultointi ja Koulutus. Näiden lisäksi yrityksen on mahdollista tehdä maksuton kehittämiskartoitus. Kehittämiskartoituksen jälkeen yritykseen otetaan yhteyttä ELY-keskuksesta, mikäli yrittäjä näin haluaa. Palaute asiakkailta on ollut erinomaista, ja lähes kaikki palvelua käyttäneet suosittelisivat myös muille palvelua.

Tärkeiksi teemoiksi palveluissa ovat nousseet esimerkiksi: asiakasyrityksen polun hahmottaminen, liiketoiminnan kehittäminen, strategian laadinta ja yrityksen avainhenkilöiden kyvykkyyden kehittäminen.

Kilpailuedun tunnistaminen ja kehittäminen nousee myös oleellisena osana yritysten kehittämisessä. Konsultoinnin avulla yritykseen kehittyy uutta osaamista ja näkökulmaa, joka saattaa olla elintärkeää yrityksen menestyksen kannalta.

– Yritys havahtuu usein kehittämisen tarpeisiin niin, että huomaa markkinoiden muuttuvan nopeasti ja sen mukana pysymiseen tarvitaan uusia toimintamalleja. Kehittämisenpaikkoja saattavat löytyä myös silloin, kuin henkilöstö vaihtuu, yritys rekrytoi, lainsäädäntö muuttuu tai yritys lähtee huimaan kasvuun, kommentoi Päivi Partanen Intotalo Oy:stä, joka on yksi palvelujen tarjoajista.

puhetta rahasta yritysten_kehittamispalvelut_kehpa.png

Kenelle?

– Palvelut on tarkoitettu suomalaisille yrityksille, joilla on potentiaalia ja tahtoa liiketoimintansa kehittämiseen ja kasvattamiseen.

– Palvelu on edullinen yrittäjälle, sillä ELY-keskus maksaa palvelusta 75-80 %, yrittäjälle jää maksettavaksi kehittämispäivästä vain noin 220-300 euroa.

– Yritysten voi saada palvelua enintään 15 päivää 3 vuoden aikana.

Rahoituksen saamisen edellytykset ovat hyvät, sillä ELY-keskukselle on budjetoitu noin 10 miljoonaa euroa yrityksen kehittämiseen koko Suomen alueelle. Lisäksi yrityksen kehittämisavukseen on Itä-Suomessa käytettävissä noin 60 miljoonaa euroa. Rahoituksilla on merkittävät vaikutukset alueelle. Esimerkiksi uusia työpaikkoja on mahdollista saada 1500, viennin kasvua 300 miljoonaa ja liikevaihdon kasvua 600 miljoonaa.

Kehittämispalveluista lisätietoa saat: Yritysten kehittämispalvelut

Ajankohtaista tietoa jaamme Facebook-sivustolla, johon pääset sivupalkista ja tästä.

 

IMG_0445_edited2

Kirjoittajana Suvi Rautava, viestintäsuunnittelija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s