Kirjoittajana rahoitussihteeri Riitta Pasanen
Yes! Onnittelut, että luet tätä tekstiä! Tämä on nimittäin ihka ensimmäinen teksti Etelä-Savon ELY-keskuksen blogissa, jossa kerromme julkisesta rahoituksesta yrityksille!
Tiesithän, että toimimme koko Itä-Suomen alueella? Itä-Suomen alue käsittää siis Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueet. Olemme havainneet, että palvelumme pitää saattaa entistä näkyvämmiksi ja siksi olemme aloittaneet tämän blogin jo aiemmin perustetun Facebook-sivuston lisäksi. Haluamme tavoittaa yrittäjiä, yrittäjien ystäviä ja kaikkia Itä-Suomen alueen elinvoimaisuudesta kiinnostuneita ihmisiä.
Valtion organisaatioita on joskus mainittu kasvottomiksi
Mitä kasvottomuus oikein tarkoittaa? Onko ELY-keskus sellainen? Tiedustelin asiaa eräältä henkilöltä, joka ei ollut koskaan käyttänyt ELY-keskuksen palveluja. Hän totesi vähän aikaa tuumittuaan, että ELY on kasvoton hänelle, koska hän ei keksi mitään palvelua, mitä ELY-keskus voisi hänelle tarjota. Ok, hänen näkökantansa tuntuu loogiselta. Mutta kun yrittäjä, joka on asioinut kanssamme sanoo, että olemme kasvottomia, se antaa ajattelemisen aihetta.
On selvää, että organisaatio, vaikka tarjoaakin lukuisia palveluja yrityksille, yhteisöille ja kansalaisille, saattaa olla joillekin tuntematon ja sitä myötä kasvoton. Emme voi palvelujen tarjonnassa tai tunnettuudessa kilpailla Alkon tai apteekin kanssa. Moninaisia asiantuntijapalveluja on haasteellista tuoda tarjolle juuri oikeaan tarpeeseen. Valtion organisaatioissa käydään myös rakennemuutoksia, joten sekin voi luoda epätietoisuutta yleensä palvelujen olemassa olosta. Onkin haasteellista viestiä ytimekkäästi, missä asiakkaan tarvitsema palvelu nyt on, kuka sitä tarjoaa ja miten sen helpoiten löytää.
Tänä päivänä asiakkaita ohjataan lähes poikkeuksetta asioimaan sähköisesti – niin myös ELY-keskuksessa tehdään
Sekin saattaa luoda kasvottomuuden mielikuvaa, mutta toisaalta se on tehokasta ja ajatonta, jolloin useimmat asiakkaat kokevat sen käteväksi. Sen rinnalla tulee tietysti olla puhelimitse ja kasvokkain tapahtuva palvelu. Pyrimme aina tapaamaan asiakkaat henkilökohtaisesti, vähintäänkin puhelimitse. Virkakieli pykälineen voi askarruttaa kirjoitettuna tekstinä, mutta voit yllättyä, sillä virkakielen vääntäminen itäsuomalaiseksi murteeksi saattaa hyvinkin luonnistua virkamieheltä. Joka tapauksessa yhteisen kielen löytäminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä asiakkaan ehdoton oikeus on tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.
Etelä-Savon ELY-keskuksen yritys-ja hankeasiantuntijoina työskentelee n. 25 henkilöä sijoittuen Mikkeliin, Joensuuhun ja Kuopioon. Asiantuntijat tekevät töitä itäsuomalaisten yritysten ja yhteisöjen kasvun edistämiseksi. Yksikön yksi tärkeimmistä tehtävistä onkin rahoitushakemusten käsittely. Rahoituspäätöksillä tukea pyritään suuntaamaan siten, että sillä on kasvua tukevia vaikutuksia alueen elinkeinoelämään. Hakemusten käsittelyn ohella ja usein siihen liittyen asiantuntijoiden erittäin tärkeänä tehtävänä on asiakkaiden sparraaminen. Kasvuun ja kehittämiseen tarvitaan kuitenkin lähes aina rahaa, ja siksi blogimme otsikkona on ytimekkäästi puhetta rahasta.
Hyvä lukija! Tervetuloa seuraamaan meitä myös tämän blogin kautta! Haluamme palvella kaikkia asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. On huipputärkeää, että meillä virkamiehillä ja palvelullamme on kasvot – sähköisesti, puhelimitse, kasvotusten. Ihan miten Sinulle parhaiten sopii!
Kirjoittajana rahoitussihteerimme Riitta Pasanen, jolla pysyy hommat hallussa tiukassakin tilanteessa!
Hyvä Itä-Suomi! Jatkakaa tällä tiellä. Kaiken tekemisen takana on ihminen.
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiitos kannustavasta kommentista! Terveisin, Suvi Rautava
TykkääTykkää