Kasvot meidän palvelulle

Kirjoittajana rahoitussihteeri Riitta Pasanen

Yes!  Onnittelut, että luet tätä tekstiä! Tämä on nimittäin ihka ensimmäinen teksti Etelä-Savon ELY-keskuksen blogissa, jossa kerromme julkisesta rahoituksesta yrityksille!

Tiesithän, että toimimme koko Itä-Suomen alueella? Itä-Suomen alue käsittää siis Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueet. Olemme havainneet, että palvelumme pitää saattaa entistä näkyvämmiksi ja siksi olemme aloittaneet tämän blogin jo aiemmin perustetun Facebook-sivuston lisäksi.  Haluamme tavoittaa yrittäjiä, yrittäjien ystäviä ja  kaikkia Itä-Suomen alueen elinvoimaisuudesta kiinnostuneita ihmisiä.

Valtion organisaatioita on joskus mainittu kasvottomiksi

Mitä kasvottomuus oikein tarkoittaa? Onko ELY-keskus sellainen? Tiedustelin asiaa eräältä henkilöltä, joka ei ollut koskaan käyttänyt ELY-keskuksen palveluja. Hän totesi vähän aikaa tuumittuaan,  että ELY on kasvoton hänelle, koska hän ei keksi mitään palvelua, mitä ELY-keskus voisi hänelle tarjota. Ok, hänen näkökantansa tuntuu loogiselta.  Mutta kun yrittäjä, joka on asioinut kanssamme sanoo, että olemme kasvottomia, se antaa ajattelemisen aihetta.

Ely_kasvottomat virkamiehet_vaaka

On selvää, että organisaatio, vaikka tarjoaakin lukuisia palveluja yrityksille, yhteisöille ja kansalaisille, saattaa olla joillekin tuntematon ja sitä myötä kasvoton.  Emme voi palvelujen tarjonnassa tai tunnettuudessa kilpailla Alkon tai apteekin kanssa. Moninaisia asiantuntijapalveluja on haasteellista tuoda  tarjolle juuri oikeaan tarpeeseen.  Valtion organisaatioissa käydään myös  rakennemuutoksia, joten sekin voi  luoda epätietoisuutta yleensä palvelujen olemassa olosta.  Onkin haasteellista viestiä ytimekkäästi, missä asiakkaan tarvitsema palvelu nyt on, kuka sitä tarjoaa ja miten sen helpoiten löytää.

Tänä päivänä asiakkaita ohjataan lähes poikkeuksetta asioimaan sähköisesti – niin myös ELY-keskuksessa tehdään

Sekin saattaa luoda kasvottomuuden mielikuvaa, mutta toisaalta se on  tehokasta ja ajatonta, jolloin useimmat asiakkaat kokevat sen käteväksi. Sen rinnalla tulee tietysti olla puhelimitse ja kasvokkain tapahtuva palvelu. Pyrimme aina tapaamaan asiakkaat  henkilökohtaisesti, vähintäänkin puhelimitse.  Virkakieli pykälineen voi askarruttaa kirjoitettuna tekstinä,  mutta voit yllättyä, sillä  virkakielen vääntäminen itäsuomalaiseksi murteeksi saattaa hyvinkin luonnistua virkamieheltä. Joka tapauksessa yhteisen kielen löytäminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä asiakkaan ehdoton oikeus on tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.

Etelä-Savon ELY-keskuksen yritys-ja hankeasiantuntijoina työskentelee  n. 25 henkilöä sijoittuen Mikkeliin, Joensuuhun ja Kuopioon. Asiantuntijat tekevät töitä itäsuomalaisten yritysten ja yhteisöjen kasvun edistämiseksi. Yksikön yksi tärkeimmistä tehtävistä onkin rahoitushakemusten käsittely. Rahoituspäätöksillä tukea pyritään suuntaamaan siten, että sillä on kasvua tukevia vaikutuksia alueen elinkeinoelämään. Hakemusten käsittelyn ohella ja usein siihen liittyen asiantuntijoiden erittäin tärkeänä tehtävänä on asiakkaiden sparraaminen. Kasvuun ja kehittämiseen tarvitaan kuitenkin lähes aina rahaa, ja siksi blogimme otsikkona on ytimekkäästi puhetta rahasta.

puhetta_rahasta_blogi_ely5henkilöstö

Hyvä lukija! Tervetuloa seuraamaan meitä myös tämän blogin kautta!  Haluamme palvella kaikkia asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. On huipputärkeää, että meillä virkamiehillä ja palvelullamme on kasvot – sähköisesti, puhelimitse,  kasvotusten. Ihan miten Sinulle parhaiten sopii!

 

riitta_pasanen_ely3

Kirjoittajana rahoitussihteerimme Riitta Pasanen, jolla pysyy hommat hallussa tiukassakin tilanteessa!

 

 

2 vastausta artikkeliin “Kasvot meidän palvelulle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s